Sidsel Wold er Midtøsten-korrespondent i NRK. Foto: NTB Scanpix
Sidsel Wold. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
annonse
annonse

Eksiliraneren Mina Bai mener Wold er ayatollahenes favoritt blant vestlige reportere.

Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB

– Sidsel Wolds koseprat om et slikt påtvunget plagg er rett og slett kvalmt, skriver hun i Nettavisen, og legger til:  

– Som født og oppvokst i Teheran føler jeg at blodet koker når jeg leser det hun skriver. Jeg blir provosert fordi jeg rapporterer om Iran daglig.

annonse

Les også: Les Sidsel Wolds mange sjokk-uttalelser

Mina Bai. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX .
Mina Bai. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX .

Bai sier at NRKs utenriksreporter Sidsel Wold, med reportasjen «Hva synes jeg om å dekke håret?» 8. august, gjør alt hun kan for å unngå alvoret i et tema som har smertet, forarget og traumatisert mange millioner kvinner i Iran. Hun mener at Wold forsøker å alminneliggjøre og ufarliggjøre det hele, at hun nærmest leker med de siste hijab-motene. 

– At obligatorisk hijab innebærer tvang og kvinneundertrykkelse fenger liksom ikke. Hvorfor heller ikke lage litt lett underholdning av temaet, og ha det litt moro i stedet? Det er mer fengende å eksperimentere med siste tvangsmote fra Teheran, sier hun, og forteller om virkeligheten: 

annonse

– Sist uke ble 24-åringen Yasmin Aryani fengslet på ny etter permisjon for å sone videre sin mangeårige fengselsstraff for å trosse hijab-påbudet. Hennes syke mor har også fått samme straff. Det å trosse hijab-forbudet er etter iransk lov det samme som å ville være delaktig i prostitusjon. Hver uke kommer nye klipp på sosiale medier av moralpolitiets ydmykende møte med kvinnene i Iran.

Bai kaller Wolds reportasjer for kvalmende koseprat. 

Mina Bai mener NRK driver propaganda for Iran

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon