SIAN-leder Lars Thorsen ble angrepet og pågrepet etter å ha brent Koranen i Kristiansand i 2019. Foto: Skjermbilde Youtube.
annonse
annonse

Han meldte seg ut av Frp.

Vårt Land har overvåket SIANs nettsider og funnet en mann som kommenterer der samtidig som han er medlem i Fremskrittspartiet i Rogaland. Avisen kontaktet da Kristoffer Birkedal i Sandnes Frp, som dermed må se på saken.

– Han fikk valget, enten er du medlem av Fremskrittspartiet eller Sian. Det er ikke mulig å være begge deler, sier Birkedal til Vårt Land, og legger til:

annonse

– Han valgte å bli i Sian.

Mannen skal ha vært medlem siden 1973, da Fremskrittspartiet het Anders Langes parti.

Birkedal opplyser at han og alle andre lokallagsledere i Frp har fått epost fra partikontoret med klar melding om å rydde opp i saker der Frp-medlemmer også er medlem i SIAN.

annonse

– Fremskrittspartiet er åpent for alle som støtter vår politikk. Et medlemskap i Sian er ikke forenlig med å være medlem av et liberalistisk folkeparti som Fremskrittspartiet. Det har vi sagt klart og tydelig ifra om, skriver assisterende generalsekretær Øistein Lid i Frp i en epost til avisa.

Det var i 2019 det ble gitt et ultimatum til Frps medlemmer: Skal du bli i partiet, må du ut av SIAN.

Men det er ved medlemskap i SIAN grensen går. Det er lov å debattere på SIANs Facebook-side, mener Frps innvandringspolitiske talsmann Jon Helgheim.

– Det har jeg gjort selv, sier han til Vårt Land.

Oslo Frp etter utrenskningene: – Vi drømmer om ti mandater

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon