Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum. Foto: Berit Roald / NTB
annonse
annonse

Dersom Senterpartiet og leder Trygve Slagsvold Vedum får regjeringsmakt etter høstens stortingsvalg, vil han legge fram en egen stortingsmelding om avgifter.

Vedum mener mange avgifter rammer sosialt ulikt fordi de er flate, i motsetning til skatteprosenten som stiger med inntekten, skriver Aftenposten.

– Det er hardere med økte strømavgifter for en som tjener 300.000, enn en som tjener 3 millioner. For begge trenger strøm, og derfor er det en tøffere avgiftsøkning for den som tjener lite, enn den som tjener mye, sier Sp-lederen.

annonse

Vedum mener at å senke avgiften på ting som er mer miljøvennlige, som biodiesel, er langt mer fornuftig enn å øke den for ting man ikke ønsker.

– Over tid vil vi få færre folk som lever av olje- og gassnæringen. Da må vi se på hvordan vi kan skape nye industrier i Norge, og da er avgiftspolitikken en del av det, sier Vedum.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon