Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse
annonse

17 kvinner er blitt fulgt etter og overfalt på nattestid i hovedstaden, og to personer er pågrepet og siktet for fire saker.

Den siste av disse episodene skjedde natt til torsdag, skriver Aftenposten.

De fleste av overfallene fant sted etter midnatt, og i flere av sakene har kvinnene tatt kollektivtrafikk på vei hjem fra byen. Gjerningsmennene har i flere tilfeller gått av på samme holdeplass som kvinnene, fulgt etter dem og overfalt dem. Forholdene har skjedd spredt i byen.

annonse

Mens to personer hittil er pågrepet, pågår det etterforskning av 13 andre lignende saker.

Unge kvinner

Mange av kvinnene er i alderen 20 til 30 år, og er blant annet blitt utsatt for kroppskrenkelse, eller et seksuelt overgrep som for eksempel beføling, voldtektsforsøk, eller voldtekt. Det skal ikke ha vært noen kontakt mellom offer og gjerningsperson i forkant av overfallene i noen av de aktuelle 17 sakene.

annonse

Tre av anmeldelsene gjelder voldtekt.

Politiet er ikke i tvil om at det har vært en økning.

– Politiet ser svært alvorlig på disse sakene og de etterforskes med høy prioritet. Vi har gått gjennom og analysert alle. Vi har også styrket patruljeringen, sier Ann Kristin Grosberghaugen, som er leder for etterforskningsseksjon seksuallovbrudd i Oslo politidistrikt.

Dette fortalte ikke NTB om voldtektssaken i Drammen (+)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon