Siv Jensen. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
annonse
annonse

Tidligere Frp-leder Siv Jensen reagerer kraftig på det hun mener er en politiseringen av 22. juli.

Ap-leder Jonas Gahr Støre. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

– Jeg har irritert meg grønn over 22. juli-debatten gjennom sommeren og alle forsøkene på å brunbeise Frp, sier Jensen til Dagens Næringsliv.

Under tiårsmarkeringen for 22. juli kom Ap-leder Jonas Gahr Støre og AUFs med krav om at høyresiden skulle ta et politisk oppgjør med tankegodset bak angrepet og at de hadde et særlig ansvar for å bekjempe høyreekstremisme.

annonse

Les også: Føler seg trakassert etter at familien ble oppsøkt 22. juli – nå er ikke lenger mannen «pri» for PST (+)

– Det har gjennom årene vært tilløp til å politisere 22. juli, men AUF og Støre gjorde det nå sterkere i forbindelse med tiårsmarkeringen. Det underliggende budskapet er at Frp på et vis er medskyldig for tankegodset bak angrepet. Men de tør ikke spille det kortet rett ut. Derfor dobbeltkommuniserer de ved å si at vi har et særlig ansvar, sier Jensen.

Ap-leder Jonas Gahr Støre henviser til AUF-leder Astrid Hoem. Hun sier Siv Jensen bevisst tolker deres budskap i verste mening.

annonse

– Vi har vært krystallklare på at det bare er én person som har ansvar for terrorangrepet og han sitter i fengsel. Men vi har et felles ansvar for å bekjempe høyreekstremisme. Høyresiden i norsk politikk har et særlig ansvar fordi de lettere enn oss kan nå ut til dem som trenger å få motstand. Det erkjenner heldigvis flere høyrepolitikere som Unge Høyre-lederen, sier Hoem.

Nei AP: Vi trenger en folkeopplysning om islam, ikke en «handlingsplan mot islamofobi»

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon