SPANDERER GJERNE: De som vil ha kommunisme, kan flytte til Nord-Korea, mener milliardær Stein Erik Hagen, som sier seg villig til å betale reisen. Her ses Hagen på NHOs årsmiddag i 2020. Foto: Lise Åserud / NTB
annonse
annonse

Med enveisbillett.

I sommer har det rast en langvarig debatt om formuesskatten, som man betaler på netto formue i form av bankinnskudd, eiendom, aksjer med mer.

Striden har i hovedsak stått mellom dagligvare-milliardær Stein Erik Hagen og partiene SV og Rødt, foruten et kobbel forskere, eksperter og NGO-er.

annonse

Både Hagen og lakse-milliardær Gustav Witzøe har antydet at økt formuesskatt kan få dem selv og andre norske bedriftseiere til å melde utflytting.

Men kanskje kan det også gjøres motsatt, tror Hagen.

De som ivrer etter et kommunistisk samfunn, er kanskje mest tjent med å utvandre til land hvor kommunismen allerede er implementert, sier Hagen til Dagbladet Børsen.

annonse

Hagen understreker at han på ingen måte frykter en regjering bestående av Arbeiderpartiet og Senterpartiet, som han beskriver som moderate, statsbærende partier.

– Men Rødt og SV er for meg helt uansvarlige, legger Hagen til.

– Jeg blir gjerne med og spanderer «one-way ticket» til Nord-Korea for dem som stemmer Rødt. Så får de et samfunn slik de ønsker seg med en gang, foreslår Hagen.

– Det er godt det i alle fall finnes ett parti som gjør at milliardærer som Hagen mister nattesøvnen, parerer Rødts nestleder Marie Sneve Martinussen.

Rødt har lenge hatt medgang på meningsmålingene, ikke minst på grunn av løfter som offentlig betalt tannhelse. Regningen på 12 milliarder vil de sende til folk som Hagen.

I Oslo vurderer tre av ti velgere å stemme på ytre venstre, melder NRK.

– Milliardærene får først som sist forberede seg på at et rekordsterkt Rødt vil gjøre at de ikke lenger får alt de peker på, advarer Sneve selvsikkert.

Norske kommunister vil ha «rettferdig gjenåpning»: – Hotellkongene har fått milliarder av skattekroner (+)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon