annonse
annonse

Ryanair har beklaget etter at en video av en autistisk gutt som ble tvunget til å ta en Covid-19-test før han gikk ombord på et fly til Storbritannia gikk viralt.

12 år gamle Callum Hollingsworth hadde vært på ferie med familien i Valencia. Da han kom til flyplassen ble han tvunget av flyplasspersonell til å ta en coronatest før han fikk lov til å gå ombord på flyet.

The Irish Post skriver at 12-åringen har rett til å ikke la seg teste, men at retningslinjene ikke ble fulgt. En video som viser testing av den livredde gutten gikk viralt på sosiale medier.

annonse

Gutten gråt og ropte «nei» flere ganger, mens flypersonellet insisterte på at han måtte ta coronatesten.

Callums mor Katy har blitt intervjuet av BBC etter hendelsen.

annonse

– De sa at hvis du ikke tar en Covid-test, kan du ikke reise hjem, så vi hadde ikke noe valg, sa moren.

Ignorerte familien

Hun forklarte hvordan sønnen «brøt sammen», fordi han trodde det var hans feil, og begynte å slå på stolen og deretter seg selv.

– Personalet ignorerte oss. Alt de sa var det er ikke vårt problem, sa Katy, som la til at mannen hennes til slutt måtte holde sønnen nede mens han ble testet.

– Callum prøvde å være modig, men ble som forstenet. Det at han ikke trengte denne testen, gjorde det enda verre fordi vi hadde fortalt ham at den forrige skulle bli hans eneste test.

I en uttalelse sa en talsmann for Ryanair at flyselskapet «beklager dypt» stresset forårsaket av Callum og hans familie.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon