Bestanden av torsk og blåskjell i Oslofjorden har slitt den senere tiden. MDG mener at en løsning kan være å totalfrede hele fjorden. Illustrasjonsfoto: Geir Olsen / NTB
annonse
annonse

MDG er bekymret for Oslofjorden og vil nå totalfrede den.

Torskebestanden og blåskjellene sliter i Oslofjorden, og dette får MDG til å ønske en totalfredning av hele fjorden, skriver Aftenposten.

– Dette er det største sammenbruddet av et økosystem som vi står foran i Norge, sier MDG-topp Rasmus Hansson, som også er utdanning biolog.

annonse

Han mener at det må drastiske tiltak til for å beskytte fjorden mot alt som påvirker fjorden negativt.

– En må starte med å verne hele fjorden. Absolutt hele. Deretter kan en undersøke punkt for punkt hva som ikke skader og åpne for det, sier han, og legger til at til og med bading kanskje bør settes på pause mens man gjør undersøkelser.

Klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn er ikke uventet uenig med MDG.

annonse

– Vern kan være bra på noen områder som for eksempel mot utbygging. Men en del av problemene vil ikke bli løst med vern. Om du gjør om fjorden til en nasjonalpark, vil du fortsatt ha problemer med avrenning fra jordbruket gjennom elvene, sier han, og påpeker at deler av fjorden allerede er nasjonalpark.

– Et vern vil ikke gi strengere krav til vannkvaliteten i et område, fastslår han.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon