Journalist og forfatter John Færseth. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
annonse
annonse

Forfatter John Færseth hevder at flere norske alternativmedier fungerer som «kanaler» for russisk desinformasjon og propaganda. Han mener de formidler en mer eller mindre uttalt Kreml-vennlig vinkling.

Bjørn Nistad. Skjermdump fra NRK.

– Også Resett har publisert flere tekster med et Kreml-vennlig perspektiv, eller et perspektiv som er nært opptil det som finnes hos RT og andre russiske medier, skriver  Færseth i Journalisten.

– Mye er kronikker av Bjørn Ditlef Nistad, som er publisert under rubrikken «Folkets røst», samt kronikker av Erik Selle fra Partiet De Kristne (PDK).

annonse

Les også: Ekspert: – Utviklingen i Afghanistan er et geopolitisk tveegget sverd for Russland (+)

Han hevder at Resett har lagt seg tett opp til Kreml-narrativet i omtalen av den russiske Sputnik V-vaksinen. «Flere artikler har omtalt denne som svært effektiv, og som en suksess i store deler av verden bortsett fra EU som ikke vil ha den», skriver Færseth.

Resett har vært mer uavhengig i sin dekning og vinkling enn andre alternative medier, selv om de på noen områder har overlappet med det som finnes hos RT og andre Kreml-vennlige medier, mener han.

annonse

John Færseth har blant annet skrevet boka «Fyrtårnet i øst – Putins Russland og vestlige ekstremister».

Les også: Vil Donbass endelig bli gjenforent med Russland?

Bjørn Nistad svarer John Færseth i et videointervju

Han sier blant annet at Færseth mangler evne til å fornye seg, han har sagt akkurat det sammen siden 2014, bare pakket det inn i en ny språkdrakt. Nistad ler når han forteller at Færseth til og med har beskyldt ham for å få betalt av Kreml. 

Nistad avslutter med å si at han bør nok få seg en jobb, og undrer over at Faktisk.no ikke har ansatt John Færseth

Historien om Russlands jøder (+)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon