Fremskrittspartiets Jon Helgheim har ikke fått støtte for sitt forslag om å si nei til EUs nye asyl- og migrantpakt. Foto: NTB Scanpix
Jon Engen-Helgheim. Foto: Berit Roald / NTB
annonse
annonse

Helgheim reagerer på en imam som skrev antisemittiske innlegg på Facebook. Men livssynsgeneral Rosendorf Joys frykter at de blir mer ekstreme om de mister statsstøtten. 

Illustrasjonsbilde. Foto: Christoph Soeder / dpa / AFP) / Germany OUT

 «Vil ministeren ta grep for å stanse statsstøtte til ekstreme og hatefulle holdninger i muslimske trossamfunn?» spør Jon Helgheim. Spørsmålet gikk til Barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad etter at en imam i Drammen skrev antisemittiske innlegg på Facebook. 

– Det er viktig fordi jeg er opptatt av at innbyggernes skattepenger ikke skal gå til å støtte ekstreme holdninger. Utsagnet imamen i Drammen kom med er noe av det mest hatefulle og grove jeg har sett, sier Helgheim til Vårt Land

annonse
Illustrasjonsbilde. Foto: AFP PHOTO / Bay ISMOYO

Les også: Eksmuslim om antisemittiske imam-utspill: – Bare toppen av isfjellet (+)

Han lurer på om barne- og familieministeren har tenkt å slå ned på dette, og om det er noe vi kan gjøre for å sikre at staten ikke skal sponse trossamfunn der det brukes grov drapsretorikk.

Men generalsekretær i Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn (STL), Ingrid Rosendorf Joys, mener Helgheim har misforstått utgangspunktet for støtteordningene. Hun tror også at det å fjerne statsstøtten ikke vil løse noen problemer. 

annonse

Les også: Antirasistisk Senter anmelder islamsk hat-predikant

– Hvis man «kutter strengen» kan man i ytterste konsekvens risikere at trossamfunnet blir mer lukket og at holdningene blir mer ekstreme, mener hun, og legger til: 

– Vi mener at det er bedre å jobbe med kunnskap og holdningsendring. Derfor har vi tatt initiativ til å jobbe med utdanning og opplysning rettet mot religiøse ledere, i samarbeid med blant annet HL-senteret og Det teologiske fakultet ved Universitetet i Oslo.

Frps Jon Helgheim stiller til debatt hos Islam Net: – Uten meg der, ville det blitt en kosestund (+)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon