Rasmus Hansson. Foto: Terje Bendiksby / NTB
annonse
annonse

Vil verne hele fjorden umiddelbart og midlertidig stanse nesten all aktivitet, inkludert bading.

Før det er undersøkt hva fjorden tåler, vil MDG-politikeren sette all aktivitet på pause, skriver Aftenposten.

– Oslofjorden må nå vernes mot alt som kan påvirke fjorden negativt. En må starte med å verne hele fjorden. Absolutt hele. Deretter kan en undersøke punkt for punkt hva som ikke skader og åpne for det, sier Hansson til avisen.

annonse

Han vil stanse alle nye fysiske inngrep i strandsonene, samt kommersielt fiske og mye fritidsfiske. Bading tror han er innenfor fjordens tålegrense:

– Vi trenger neppe en lang utredning for å komme frem til at bading, utslippsfri nyttetrafikk og båtliv er innenfor det fjorden tåler, sier han.

– Poenget er at nå må vi sette fjorden først og vite hva vi gjør. Fjorden tåler veldig lite i den tilstanden den er i nå.

annonse

Hansson er utdannet biolog og står som nummer to på MDGs Oslo-liste. I 2013 ble han partiets første representant på Stortinget.

– Historisk har Oslofjorden vært Norges rikeste fjord. Her var det hval, tunfisk og store bestander av sild og torsk. Nå er den nesten tom for liv. Dette er det største sammenbruddet av et økosystem som vi står foran i Norge, mener han.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon