I Oslo kan en vanlig lønnet sykepleier kjøpe 1,3 prosent av boligene, ned fra 3 prosent i fjor, viser sykepleierindeksen fra Eiendom Norge. Det skriver Aftenposten. På bildet er boliger på Grünerløkka, Grønland, Tøyen og Ekebergåsen sett fra Gamle Aker kirke i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
annonse
annonse

En vanlig lønnet sykepleier kan kun kjøpe 1,3 prosent av boligene i Oslo.

Dette kommer frem i sykepleierindeksen fra Eiendom Norge.

– Jeg kommer ikke inn på boligmarkedet. Det er ikke mulig. Nå kaster jeg penger ut av vinduet, sier sykepleier Daniel Hunstad Singh til Aftenposten.

annonse

I fjor kunne en sykepleierlønning rekke til å få kjøpt 3 prosent av boligene i Oslo.

– Jeg synes boligmarkedet ligger nede med brukket rygg. Spesielt for oss som ikke har kommet inn og ikke har sjanse. De andre sitter på en gullgruve. Det er ganske håpløst, sier Singh.

Sykepleiere på Diakonhjemmet i Oslo. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge sier til Aftenposten at han tror sykepleierindeksen vil stabilisere seg på dette nivået framover, fordi høyere renter gir moderat prisutvikling, samtidig som lånekostnadene blir høyere. Antall boliger som legges ut for salg, vil avgjøre, mener han.

annonse

I Bærum får en sykepleier kjøpt enda færre av boligene, kun 1,1 prosent, ned fra 2,6 prosent i fjor.

Til sammenligning så har sykepleiere i Trondheim, Bergen, Stavanger og Kristiansand råd til å kjøpe henholdsvis 22,8 prosent, 25,8 prosent , 29,4 prosent og 47,8 prosent av boligene.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon