Statsminister Boris Johnson skal orientere Underhuset i Parlamentet om Afghanistan-krisen onsdag. Foto: Peter Cziborra / pool via AP / NTB
annonse
annonse

Opptil 20.000 afghanere på flukt fra Taliban skal få opphold i Storbritannia.

Det er regjeringen i London som kommer med denne opplysningen.

For inneværende år er planen at opptil 5.000 afghanere kan få komme til landetm men på lenger sikt åpner regjeringen i London for opptil 20.000 afghanere, melder nyhetsbyrået Reuters.

annonse

Kvinner, jenter, religiøse og andre minoriteter skal prioriteres.

– Jeg ønsker å forsikre om at vi gjør alt som er mulig for å støtte de mest sårbare som flykter fra Afghanistan, slik at de kan starte opp et nytt liv i trygghet i Storbritannia, sier innenriksminister Priti Patel.

Priti Patel. Foto: Niklas HALLE’N / AFP

Patel oppfordrer andre land til å gjøre det samme.

annonse

Statsminister Boris Johnson sier at Storbritannia skylder en stor takk til alle som har arbeidet for å gjøre Afghanistan til et bedre sted de siste 20 årene, og skal onsdag orientere Underhuset i Parlamentet om krisen i Afghanistan, melder det britiske nyhetsbyrået PA.

– Mange av dem, spesielt kvinner, trenger nå umiddelbar hjelp fra oss. Jeg er stolt over at Storbritannia har vært i stand til å tilrettelegge denne planen for å hjelpe dem og deres familier til å bo trygt i Storbritannia, sier han.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon