Fremskrittspartiet skiller seg negativt ut med tanke på å ikke følge anbefalinger om likestillingspolitikk, ifølge en rapport fra Agenda rådgivning. – Du får ikke plass til alt i et partiprogram, svarer likestillingspolitisk talskvinne Silje Hjemdal. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
annonse
annonse

Ifølge en rapport. Frp får strykkarakter. – For snevert, mener partiet.

– Ett parti skiller seg negativt ut med tanke på å ikke følge anbefalinger om likestillingspolitikk. Fremskrittspartiets partiprogram har ikke bare fravær av politikk som fremmer likestilling. Der de nevner likestillingspolitikk, er forslagene dessuten regressive, altså de foreslår tilbakeskritt for likestilling, heter det i rapporten som er utarbeidet av Agenda Rådgivning, som er tilknyttet den sentrum-venstrepolitiske tankesmia med samme navn, skriver NTB.

– Unntaket er deres forslag til politikk som skal hindre vold og andre overgrep mot minoritetskvinner, tilføyes det.

annonse

Les også: Frp-topp: – Kanselleringskultur er et prinsipielt problem

Frps program inneholder forslag som vil være et tilbakeslag for kvinners rettigheter og likestilling, mener leder Tone Foss Aspevoll i Agenda Rådgivning, som la fram rapporten under Arendalsuka.

Hun viser til at Frp vil droppe sexkjøpsloven og er imot kvotering.

annonse

– Jeg syns det er fryktelig trist er at man prøver å isolere dette til hva som står i programmene. Du får jo ikke absolutt alt inn der, sier Frps likestillingspolitiske talskvinne Silje Hjemdal til NTB.

Frp: MDG, SV og Rødt gir ungdom klima­angst 

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon