Foto: Carina Johansen / NTB
annonse
annonse

Én av tre nordmenn mener at Norge bør slutte å lete etter olje og gass, ifølge en fersk VG-måling, sitert av NTB.

Mens 49 prosent av mener at leteaktiviteten bør forsette, vil 35 prosent at den skal stanse. 16 prosent svarer at de er usikre. Undersøkelsen er utført av Respons Analyse på vegne av avisa.

Spørsmålet om leting etter olje og gass vil bli sentralt i eventuelle regjeringsforhandlinger uansett hvem som vinner valget.

annonse

I målingen er det et klart flertall for letestans blant Rødts, SVs, MDGs og Venstres velgere. Et klart flertall av Høyres, Frps og Sps velgere ønsker fortsatt oljeleting, mens KrFs velgere er splittet. Også Aps velgere er splittet i målingen. 34 prosent av velgerne sier nei til leting, mens 45 ønsker at den skal fortsette.

I forbindelse med målingen ble et representativt utvalg av befolkningen på 1.001 personer intervjuet mellom 13. og 18. august. Undersøkelsens feilmargin er på 2–3 prosentpoeng.

En NRK-måling i forrige uke viste at et klart flertall av befolkningen fortsatt ønsker oljeleting. 55 prosent svarte ja, mens 32 prosent svarte nei.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon