Tidligere Frp-leder Siv Jensen. Foto: Lise Åserud / NTB
annonse
annonse

Oslo politidistrikt proklamerer at de ikke ser grunnlag for å ilegge tidligere Frp-leder Siv Jensen straff for brudd på coronareglene i Oslo 17. mai.

19. mai opprettet Oslo politidistrikt en sak om mulig brudd på coronabestemmelsene etter at tidligere Frp-lederen og hennes familie brøt coronareglene i forbindelse med en 17. mai-feiring hjemme hos Jensens mor.

Minst tolv familiemedlemmer var til stede under feiringen. På den tiden var det ikke tillatt å samle flere enn ti personer i private hjem.

annonse

Fredag ble det kjent at Jensen ikke straffes for bruddene på reglene.

– 5. mai 2021 ble de nasjonale rådene for at personer som var vaksinert, ikke skulle telle med antall personer på besøk hjemme endret. Dette ble fulgt opp lokalt av blant annet Bærum kommune, som endret sin lokale forskrift 12. mai 2021, opplyser politiadvokat Arne Valdemar Nielsen i Oslo politidistrikt til NTB.

– Oslo endret sin forskrift 21. mai 2021. Oslos forskrift på det aktuelle tidspunktet var ikke forholdsmessig, og politiet mener det ikke er grunnlag for straff, fortsetter Nielsen, som ikke ønsker å utvide saken ytterligere.

annonse

– Dette er politiets avgjørelse. Jeg er glad for at de har kommet til den konklusjonen, sier Siv Jensen (Frp) selv til NTB.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon