Foto: James Ross/AAP / via AP
annonse

I Melbourne var det voldsomme sammenstøt mellom politiet og demonstranter.

Demonstranter roper, kaster ting mot politiet og tenner bluss. Politiet svarer med pepperspray. Opptøyene kom som en reaksjon på at Victorias delstatsminister Daniel Andrews kunngjorde at en nedstengning i storbyen skal utvides til hele delstaten, skriver The Guardian.

annonse

I Brisbane samlet tusenvis seg for å protestere. I Sydney satte politiet inn 1.500 ekstra  mannskaper, og drosjer ble nektet å kjøre passasjerer til sentrum. Det var et forsøk på å forhindre en planlagt demonstrasjon. De brukte også helikoptre.

Foto: James Ross/AAP / via AP

Australia har hatt svært strenge smitteverntiltak noe som har ført til lav spredning, men utbruddet av deltavarianten har gjort at smitten har skutt til værs. Det har ført til strenge smitteverntiltak. 

NRK overser at venstresiden deltar på demonstrasjoner mot corona-tiltakene (+)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse