Liverpool-legenden Terry McDermott er diagnostisert med demens. Foto: Scott Heppell / AP / NTB
annonse
annonse

Nå er det den tidligere Liverpool-stjernen Terry McDermott som har fått diagnosen.

– Jeg må bare akseptere det, og det skal jeg. Det er den måten jeg er oppdratt på. Ingenting har kommet lett til meg, sier 69-åringen til liverpoolfc.com.

– Jeg er ikke redd for det som venter, og som vi har sett er det mange tidligere fotballspillere som er i en verre fase enn meg, legger han til.

annonse

McDermotts offentliggjøring kommer bare dager etter at Manchester United-legenden Denis Law (81) kunngjorde at han er rammet av alzheimers og demens, melder NTB.

– Antallet tidligere fotballspillere som diagnostiseres med demens eller alzheimers er skremmende, sier Liverpool-legenden.

Han spilte 329 kamper for Anfield-klubben og scoret 81 mål i perioden 1974 til 1982. Totalt ble det fire ligatitler samt fem triumfer i europacupene.

annonse

Tidligere i år gikk Englands tidligere landslagskaptein Gary Lineker (60) ut med bekymring for at headinger gjør fotballspilere demente. 

Dødeligheten blant tidligere britiske fotballproffer er ifølge forskning tre og en halv gang så høy som hos gjennomsnittet på grunn av hjerneskader.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon