BOKAKTUELL: Jan Bøhler og Trygve Slagsvold Vedum på lanseringen av boka Nær folk på Kafè Steinbra i Groruddalen. Foto: Gorm Kallestad/NTB)
annonse

Jan Bøhler skriver i sin nye bok «Nær folk», hvor Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum er medforfatter, at han fikk oppleve en ekstremversjon av Arbeiderpartiet da han hoppet av til Senterpartiet i fjor.

«Historien om Arbeiderpartiet er en historie full av personkonflikter. Den stadige uroen har gang på gang tatt oppmerksomhet bort fra selve politikken. Jeg fikk selv oppleve ekstremversjonen av dette i løpet av formiddagstimene 1. oktober i fjor, da nyheten om at jeg hadde meldt meg inn i Senterpartiet ble kjent», skriver Bøhler blant annet i den nye boka.

Bøhler skriver også i boka at flere Ap-kollegaer i sosiale medier kalte ham en «jævla sviker» da det ble klart at han valgte å melde overgang til Senterpartiet.

annonse

«Jeg hadde nok regna med reaksjoner i slike retninger, bare ikke med en så krass ordlyd. Og noen takk for 36 års døgnet rundt-innsats for partiet, eller for valgresultatene jeg hadde bidratt til på østkanten og i Groruddalen, mottok jeg i hvert fall ikke», skriver han.

Ifølge Bøhler preges Arbeiderpartiet fortsatt av en fraksjonerings- og posisjoneringskultur, med lite kontakt med grasrota. 

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse