- Resett - https://resett.no -

FHI: Vaksinering av barn kan redde flere liv

Vaksinering av 16- og 17-åringer kan gi opptil 30 prosent færre dødsfall i år.

Dett ifølge FHIs modeller, skriver VG.

– Denne gruppen har ikke høy risiko for alvorlig sykdom, så for 16-17-åringer handler det mer om færre infeksjoner – som vil gi en positiv effekt på smittesituasjonen i hele befolkningen, sier Birgitte de Blasio, som leder FHIs modelleringsteam, til VG mandag.

annonse

FHI driver nå å regner på hvor mange liv man kan spare ved å vaksinere barn i alderen 12 til 15 år. FHIs modelleringsteam skal være ferdige med nye modeller i neste uke.

Koronavaksine. Foto: Tone Spieler / NTB

De siste modellene FHI leverte om vaksinering av 16- og 17-åringer, viste at aldersgruppen 10–19 år vil stå for en stor andel av smittetilfeller til høsten og bidra uforholdsmessig til sirkulasjonen av virus etter at alle voksne har fått tilbud om vaksinen.

Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad sa søndag til VG  [1]at om noen uker vil de fleste smittede være barn og ungdom.

annonse

Regjeringen besluttet i forrige uke at 16- og 17-åringene skal få tilbud om vaksine etter at befolkningen over 18 år er fullvaksinert.

Tegn abonnement [2] eller støtt oss på andre måter [3] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474