Flyktninger på vei fra Tyskland til Danmark under flyktningkrisen i 2015. Foto: Reuters / NTB Scanpix
Illustrasjonsfoto: Reuters / NTB Scanpix
annonse
annonse

Dette er for å dekke inn mangelen på arbeidskraft med de rette kunnskapene. Det mener arbeidsetatsjef.

Illustrasjonsfoto: Jafar Khan / AP / NTB

– For meg handler ikke dette om asyl, men om målrettet innvandring for å tette hullene i arbeidsmarkedet. Fra omsorg og airconditioning til logistikk og akademikere – det kommer til å være mangel på faglært arbeidskraft overalt, sier Detlef Scheele til Süddeutsche Zeitung. Han leder den statlige arbeidsetaten BA, men var tidligere politiker i SPD, det tyske sosialdemokratiske partiet.

– Du kan stille deg opp og si: «Vi vil ikke ha utlendinger». Men det er ikke sånn det fungerer. Faktum er at Tyskland er i ferd med å gå tom for arbeidere.

annonse

Les også: Innvandring og drapssaker i Norge – en oversikt (+)

Utviklingen i løpet av året vil være 150.000 færre mennesker i yrkesaktiv alder, sier han og spår at det blir flere i årene som kommer.

– Tyskland kan bare løse problem ved skolering av ufaglærte og grupper som mister jobben på grunn av den teknologiske utviklingen, ved å la kvinner som jobber ufrivillig deltid, jobber mer, og fremfor alt ved å hente innvandrere til landet.

Danmarks statsminister tok et kraftig oppgjør med forfeilet innvandring- og integreringspolitikk (+)

annonse

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon