Marianne Borgen (SV) og Christian Tybring Gjedde (Frp). Foto: NTB scanpix
annonse
annonse

Frp-politiker Christian Tybring-Gjedde er rasende etter at Oslo-ordfører Marianne Borgen (SV) sa Oslo er klar for å ta i mot flere afghanske flyktninger enn det som er signalisert.

Norge har hittil evakuert 375 personer fra Afghanistan som er blitt overtatt av Taliban den siste uken. Flere av dem har fått status som kvoteflyktninger og vil bli bosatt i kommunene. I Oslo er de klare for å ta i mot flere flyktninger enn det som er nødvendig.

– Vi er klare til å ta imot det antall flyktninger staten ber oss om, også evakuerte flyktninger fra Afghanistan. Vi har tidligere signalisert at vi kan ta imot flere enn de ber oss om. Vi er klare, sier ordfører i Oslo, Marianne Borgen til Dagsavisen.

annonse

Utspillet får Frps Christian Tybring-Gjedde til å reagere.

– OSLO HAR INGEN GRENSER! Oslos ordfører sier at Oslo står parat til å ta i mot mennesker fra Afghanistan og at byen ikke har noen grenser. Det gjør meg både forbannet og fortvilet. Ingen har rett til å ødelegge byen min. Heller ikke ordføreren! skriver en tydelig irritert Tybring-Gjedde på Facebook.

Søker seg til Norge

annonse

Statsminister Erna Solberg uttalte til NTB før Taliban hadde overtatt makten i Afghanistan at Norge var klar til å ta i mot nye flyktninger fra landet.

Hun sa også at flyktningene kommer til Norge fordi de «kjenner folk i landet».

– Det bor afghanere i mange europeiske land, også i Norge. Og det er ofte sånn at folk søker seg mot steder der de har kjente og familie på forhånd, sa Solberg.

375 personer er hittil evakuert til Norge fra Afghanistan tirsdag, det bekreftet utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) ovenfor NRK. Flere av dem har fått status som kvoteflyktninger, og skal på mottak og deretter bosettes i kommunene. Det er ikke kjent hvor mange av de evakuerte dette gjelder.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon