Vi er klare til å ta imot det antall flyktninger staten ber oss om, sier ordfører Marianne Borgen (SV) i Oslo. Foto: Hanna Johre / NTB
annonse
annonse

Oslo har vedtatt å ta imot 206 afghanske flyktninger.

Men ordfører i Oslo, Marianne Borgen (SV), sier byen er klar for å ta imot mange flere.

– Vi er klare til å ta imot det antall flyktninger staten ber oss om. Vi har ingen øvre grense, sier Oslo-ordfører Marianne Borgen til Dagsavisen.

annonse

Norge har hittil evakuert 375 personer fra Afghanistan, og Borgen er ivrig etter å la mange flere komme til hovedstaden.

– Vi har tidligere signalisert at vi kan ta imot flere enn de ber oss om. Vi er klare, sier Oslo-ordføreren.

Oslo er klar til å ta imot mange afghanske flyktninger sier hovedstadens ordfører, Marianne Borgen (SV). Foto: Joshua Roberts/Getty Images/AFP

Imdi (Integrerings- og mangfoldsdirektoratet) har bedt om at Oslo kommune skulle bosette 206 flyktninger i 2021, noe som ble vedtatt av bystyret.

annonse

Til og med juli i år har Imdi imidlertid bare bedt Oslo om å bosette 46 flyktninger.

– Vi har mye kapasitet igjen før vi er på det nivået Imdi har anmodet om for 2021. De har også spurt Oslo kommune om vi har kapasitet til å ta imot utover de 206, og det har vi svart bekreftende på, sier Aps Rina Mariann Hansen, som er byråd for arbeid, integrering og sosiale tjenester.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon