- Resett - https://resett.no -

MDG-Rasmus kaller Listhaug barnslig

Frp-leder Sylvi Listhaug mener Norges klimakutt kan droppes så lenge Kina øker sine utslipp. 

Sylvi Listhaug, FrPs leder, besøker Akvariet i Bergen. Foto: Marit Hommedal / NTB

– Sylvi Listhaug mener at Kinas utslippsvekst er en unnskyldning til å droppe klimakutt i Norge. Dette er rett og slett barnslig. Verden består av nasjoner, og klimakrisa kan selvsagt bare løses hvis alle nasjoner gjør sin del av jobben, sier MDG-topp Rasmus Hansson til Nettavisen [1].

Kinas CO2-utslipp per innbygger har oversteget Norges, og de øker kraftig. Kina skal bygge nye stål- og kullkraftverk som vil stå for utslipp som er mange ganger høyere enn Norges samlede utslipp.

annonse
Kullkraftverk i Baotou, i Kinas Indre Mongolia provins. Foto: REUTERS/David Gray/ NTB

– Det er helt gal vei å piske og plage vår befolkning med særavgifter, når Kina, som har 1,4 milliarder innbyggere, har høyere utslipp per innbygger. Det bare fører til at arbeidsplassene forsvinner ut av Norge, og ender kanskje i Kina i stedet. Det betyr høyere utslipp i verden, ikke lavere, sier Listhaug.

Les også: Rapport: Elbiler er ikke klimavennlige (+) [2]

Men slike utsagn får Rasmus Hansson til å reagere. 

annonse

– Selv ikke Kina kan stoppe klimaendringene hvis alle de små landene nekter å gjøre noe. Hvis alle land bare peker på hverandre kan selv Listhaug regne ut at ingenting vil skje, sier Hansson, som er lei av at partier som Frp og Senterpartiet trekker «Kina-kortet» i norsk klimadebatt:

– Listhaug og Vedum bør snarest finne seg en kineser, stirre vedkommende i øya og si: «Du og jeg slipper ut omtrent like mye, men du må kutte, for jeg vil ikke». Og så høre etter hva kineseren svarer. Ledende norske politikere går altså på ramme alvor rundt å sier «jeg vil ikke – men du skal».

Les også: Rapport: Podkast: Siv.ing Geir Hasnes spår at klimahysteriet går over i klimapsykose (+) [3]

Per Espen Stoknes stortingsrepresentant Mdg, Rasmus Hansson talsmann i Mdg og Hulda Holtvedt, leder i Oslo Grønn Ungdom. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

MDG-politikeren sier likevel at Kinas utslippsvekst er et stort problem, men han understreker  at de produserer varene Norge og resten av Vesten kjøper.

– Det er vårt forbruk som skaper Kinas utslipp. Men Frp, Sp, H og andre later altså som om Kinas utslipp bare er Kinas skyld og problem.

Kinesisk overfiske truer verdenshavene (+) [4]

Tegn abonnement [5] eller støtt oss på andre måter [6] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474