STERKE VIRKEMIDLER: En mann utkledt som Jesus Kristus bærer et kors med påskriften «denne vaksinen = gift som dreper» under en demonstrasjon mot corona-pass i Paris 28. august 2021. Foto: Sameer Al-Doumy / AFP / NTB
annonse
annonse

Trosset forbud i Berlin.

I Frankrike lørdag tok rundt 160.000 personer del i demonstrasjoner mot påkrevd corona-vaksine. Dette opplyser innenriksdepartementet, skriver NTB.

Det skal dreie seg om 222 separate demonstrasjoner, protester og lignende over hele landet, hvorav et arrangement i Paris skal ha samlet 14.500 hoder.

annonse

Det er Macron-regjeringens system med corona-pass, som krever at folk vaksinerer seg mot COVID-19, som ligger til grunn for demonstrantenes misnøye.

Les også: Stor corona-demonstrasjon i Stockholm – svensk politi slått tilbake av folkemengdene

Demonstrantene mener at ordningen skaper apartheid-tilstander mellom vaksinerte og dem som ikke er det. 16 personer er pågrepet, mens tre politifolk er lettere skadet.

annonse

Også i Tysklands hovedstad Berlin tok folk til gatene i protest mot corona-restriksjoner, og trosset dermed politiets forbud mot å demonstrere.

Lørdag beveget seg en stor, men spredt folkemengde seg gjennom Berlin. De ble fulgt av politifolk til fots og i biler, foruten et politihelikopter.

Les også: Pride-demonstrasjon mot Orbán

Forbudet mot demonstrasjoner er blitt utfordret i retten, som gav tillatelse til en samling med 500 deltakere lørdag og søndag.

En stor del av regjeringskvartalet var på forhånd sperret av.

Det ble imidlertid ikke behov for alle de 2.000 politifolkene som var i beredskap foran lørdagens demonstrasjoner.

Stor Querdenker-demonstrasjon i Tyskland: – Jeg får for lite luft

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon