Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
annonse
annonse

MDGs stortingskandidat Trygve Tømmerås ble fredag kveld arrestert sammen med aktivister fra gruppa Extinction Rebellion.

Partiet fordømmer ikke hendelsen og mener Tømmerås forholdt seg til reglene for sivil ulydighet, skriver Dagbladet.

– Tømmerås oppførte seg fullstendig etter boka, og vi tror at ettertida vil ha større respekt for Tømmerås enn for Erna Solbergs og andre politikeres unnasluntring i klimapolitikken, sier partitopp Rasmus Hansson.

annonse

Tømmerås gjennomførte sammen med aktivister fra gruppa Extinction Rebellion en klimademonstrasjon i krysset Hausmanns gate/Torggata i Oslo fredag kveld.

Aktivister fra Extinction Rebellion la seg ned i gaten foran Slottet onsdag. Foto: Fredrik Moen Gabrielsen / NTB

Da ingen av aksjonistene etterkom politiets pålegg om å forlate stedet, ble i alt 58 personer innbrakt, opplyser Oslo politidistrikt.

– Det er hans personlige valg. Som parti verken fordømmer eller støtter vi sivil ulydighet. Men jeg mener at sivil ulydighet er et verktøy i den demokratiske verktøykassa, som kan brukes i helt spesielt viktige tilfeller. Da stiller det ekstra store krav til de personene som benytter seg av det, men dette er en demokratisk sikkerhetsventil, sier Hansson om Tømmerås’ deltakelse i aksjonen.

annonse

Politiet holdt sent fredag kveld fortsatt på med å frigjøre demonstrantene fra lenkene og innretningene de hadde brukt for å låse seg fast i hverandre og til en lastebil.

Extinction Rebellion har hele uken gjennomført klimaaksjoner i Oslo. Dette har ført til en rekke pågripelser og bøter.

Til sammen er nå bøtene til gruppens medlemmer oppe i 1,5 millioner kroner. 116 aktivister er blitt arrestert, skriver E24.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon