FRYKTER SKJERPEDE VALGLOVER: Demonstranter roper slagord i Washington, D.C. 28. august 2021 under 58-årsmarkeringen av Martin Luther King Jr.s marsj til Washington. Foto: Jose Luis Magana / AP / NTB
annonse
annonse

Minnes Martin Luther King, Jr.

Lørdag var det store demonstrasjoner i Washington, D.C. samt flere titalls byer i USA, fra Seattle til Atlanta. Dette melder NTB.

I en rekke delstater har Det republikanske parti nemlig innført eller arbeidet med å innføre lover som skal styrke valgsikkerheten.

annonse

Dette skjer etter USAs presidentvalg 3. november i fjor, hvor det ble avgitt stemmesedler i avdøde personers navn og stemmesedler fra personer som ikke lenger bodde i delstaten hvor de hadde stemt.

Les også: Mystiske lastebiler om natten. Stemmesedler fra avdøde. Her er Demokratenes påståtte valgfusk (+)

Demonstrantene mener at valglovene vil gjøre det vanskeligere for etniske minoriteter å la seg innskrive i valgmanntallet og legitimere seg i valglokalet.

annonse

Dessuten frykter demonstrantene at 1965 Voting Rights Act, en føderal lov vedtatt av U.S. Congress, kan svekkes.

Formålet med Voting Rights Act var i sin tid å gjøre slutt på diskriminerende valgregler i demokratisk styrte delstater.

Les også: Demokratene raser mot «Blexit» før presidentvalget i USA: – Vi eier afroamerikanske velgere

Voting Rights Act tok også et oppgjør med Det demokratiske parti, hvis vedtekter holdt afroamerikanere og andre etniske minoriteter ute av eller nede i partiet.

Det demokratiske parti, eller Demokratene, ble dannet for å videreføre rasesegresjon etter at Sørstatene tapte den amerikanske borgerkrigen 1861-1865.

Stortingsvalget 2021: Småpartier klager over «signaturkaos» (+)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon