Amerikanske styrker har ansvaret for sikkerheten ved Kabuls flyplass. Nå ber både USA og Storbritannia sine borgere om å unngå flyplassen på grunn av fare for terrorangrep. Foto: USAs forsvarsdepartement / AP / NTB
annonse
annonse

AFP-journalister melder om en eksplosjon i Kabul, melder NTB.

Det er foreløpig uklart om det dreier seg om et terrorangrep. Det er to dager igjen til fristen for USAs tilbaketrekking fra Afghanistan.

Torsdag ble over 180 mennesker ifølge lokale kilder drept i et selvmordsangrep ved flyplassen i Kabul, som terrorbevegelsen IS sto bak.

annonse

USAs president Joe Biden advarte lørdag om at det er stor fare for nye angrep. USA gjengjeldte torsdagens angrep ved å likvidere to IS-topper.

Les også: Mange soldater drept i Kabul – Hæren prioriterer «mangfolds-tweet»

En sikkerhetskilde tilknyttet Afghanistans regjering, som i praksis er avsatt, sier at det var snakk om en rakett som traff et hus.

annonse

En afghansk politisjef opplyser til nyhetsbyrået AP at et barn ble drept da raketten traff et hus nordvest for Kabuls internasjonale lufthavn.

En kilde i Taliban sier til AP at USA har gjennomført et luftangrep mot en selvmordsbomber i et kjøretøy som var på vei til lufthavnen i Kabul.

Les også: Norge kan ikke lenger tilby assistert utreise fra Kabul

Det er uklart om dette har sammenheng med raketten som traff nevnte hus.

To amerikanske tjenestepersoner bekrefter overfor nyhetsbyrået Reuters at USA i dag har gjennomført et angrep i Kabul.

Flere eksplosjoner i Stockholm

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon