Frp leder Sylvi Listhaug under besøk på FPU sin sommerleir på Skottevik Feriesenter i Lillesand. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
annonse
annonse

Stiger fortsatt.

Etter det TV 2 omtaler som «katastrofemålingen på 7,7 prosent for 14 dager siden» er det nå fremgang tre målinger på rad for Sylvi Listhaug og Frp. 11,7 prosent er den beste målingen hos TV 2 siden oktober i 2020. Med det er Frp også større enn Sp på 11,5 prosent

Carl I. Hagen er i følge målingen inne på Stortinget i et utjevningsmandat. Også Per-Willy Amundsen er også inne i Troms.

annonse
Partileder Geir Ugland Jacobsen. Foto: Demokratene

Frps Jon Engen-Helgheim er derimot ute i Oslo som andrekandidat. Det samme gjelder Jan Bøhler fra Sp, skriver TV 2.

Nedgang

Demokratene får 1,5 prosent på målingen, ned fra 2,4 prosent på forrige måling. Partiet De Kristne (PDK) får 0,9 prosent og er nest størst i kategorien Andre.

annonse

Industri- og næringspartiet (INP) fikk hele 1,6 prosent på forrige TV 2-måling, men er nå nede på 0,1 prosent.

Men eksperter advarer om at med så lave tall som partiene i kategorien Andre har, er usikkerhetsmomentene ekstra store.

Mest jubel er det nok hos SV og Rødt langt ute på venstresiden. De får tilsammen 17,4 prosent. 10,2 til SV og 7,2 til Rødt. Den fargerike Mimir Kristjánsson (R) er inne på Stortingen om denne målingen slår til.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon