- Resett - https://resett.no -

Ropstad ville ikke møte da PDK demonstrerte: – Norge behøver et barnevern som taler barnas og familienes sak

Ingen ville møte PDK-leder Erik Selle til debatt.

– Norge behøver et barnevern som taler barnas og familienes sak. Det gjør ikke dagens barnevern, og politikerne på Stortinget med Kjell Ingolf Ropstad i front gjør ikke noe med det. Derfor må de byttes ut. Stem PDK, sa menneskerettighetsjurist Marius Reikerås til forsamlingen på Eidsvolls plass utenfor Stortinget da Partiet De Kristne søndag 29. august inviterte til det de selv omtaler som en «stormønstring med fokus på det norske barnevernet.»

Partiet De Kristne (PDK) skriver i en pressemelding at tusenvis av norske barn og familier lider som en følge av et barnevernssystem som svikter.

annonse

Det var bakgrunnen for aksjon utenfor Stortinget hvor det ble holdt en rekke appeller. Marius Reikerås fokuserte i sin appell spesielt på at Den europeiske menneskerettighetsdomstolen (EMD) har dømt Norge i 12 barnevernssaker.

– Likevel vil ikke norske politikere innrømme at noe er galt med det norske barnevernet og tar ikke tak i dette! Hva har familieminister Ropstad gjort med barnevernet på sin vakt? spurte Reikerås, og svarte selv på spørsmålet: – Ingenting!

Tonje Omdal holdt tale. Foto: Lisbeth Hoskuldsen

Blant talerne var også Tonje Omdal, som fortalte om sin erfaring med barnevernet og det hun oppfatter som en ødelagt oppvekst. Andre som holdt appeller var Rune Fardal, PDKs Marita Moltu og Roy Magne Kanestrøm. De fremmøtte fikk også høre Kjetil Thue fra Fokus på Barnevernet, Elvis Chi Nwosu, bystyrerepresentant for Oslo Ap og Fredrik Rønnevik.

annonse

I forbindelse med arrangementet hadde PDK invitert Kjell Ingolf Ropstad til debatt med partileder Erik Selle utenfor Stortinget med temaet «Et bedre barnevern, et trygt barnevern, et barnevern vi kan ha tillit til». Familieminister Ropstad svarte ikke på invitasjonen, opplyser PDK til Resett

De hadde også invitert barneombudet Inga Bejer Engh, men også hun glimret med sitt fravær.

siste TV 2-måling fikk PDK hele 0,9 prosent oppslutning [1]. Hvis det står seg ved valget 13. september er det en tredobling fra 0,3 prosent ved valget i 2017 [2].

TV 2-måling: Sterk trend for Frp, Demokratene faller [3]

Tegn abonnement [4] eller støtt oss på andre måter [5] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474