Raseringen av natur, ikke minst myrområder – et av naturens største karbonlagre – må med i klimaregnskapet for vindmøller, mener vitenskapsjournalist Bjørn Vassnes. Foto: NTB Scanpix
Foto: Tore Meek / NTB scanpix
annonse
annonse

Bellona-lederen mener at politikere ikke vil snakke om hva vi må ofre for å innføre det grønne skiftet. 

Motstanden mot vindkraftutbygging har økt det siste året, blant annet gjennom organisasjoner som Motvind Norge. Foto: Fredrik Hagen / NTB
Motstanden mot vindkraftutbygging har økt det siste året, blant annet gjennom organisasjoner som Motvind Norge. Foto: Fredrik Hagen / NTB

– Vi må være ærlig. Det blir konsekvenser av det grønne skiftet. Men konsekvensene av å la være å gjøre noe, er mye større, sier Hauge til NRK.

Han har forståelse for folks følelser og rett til å kjempe for nærmiljøet. Men han understreker at vi må tåle inngrep i naturen, slik som vindmøller eller at skoger blir fjernet for å etablere solkraftverk. Men dette vil ikke våre politikere snakke om. 

annonse

Les også: Tina Bru nekter å stanse vindkraftutbyggingen: – Fremstår som arrogant og blottet for empati (+)

– Jeg har ikke sett at politikere har stått opp og sagt at «vet dere hva folkens, det blir en del sånne ting som skjer for å hindre ytterligere forverring av klimakatastrofen».

Hauge har investert i batteriproduksjon, og sier at det må bygges nye store sol- og vindkraftanlegg. 

annonse

Les også: Så mange vindmøller må bygges for å elektrifisere norsk sokkel (+)

Bellona-leder Frederic Hauge satte i gang prosjektet som nå dyrker tomater og grønnsaker midt i ørkenen i Jordan. Nå er paprika fra drivhuset klare for det norske markedet. Målet er at det tørre jordsmonnet skal bli frodig og grønt. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix.

– Vi tror også miljøbevegelsen må være ærlige på hva slags miljøkonsekvenser som kommer hvis vi skal unngå å koke kloden og begrense klimaeffekten av det vi holder på med, sier han, og legger til at det trengs seks-sju kvadratkilometer med solpark for å gjøre Yara grønn. 

– Jeg tror det kan slå veldig tilbake hvis vi ikke er ærlige på det, mener lederen av Bellona. 

Vindkraftmotstanden: Derfor koker det på Haramsøya (+)

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon