Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
annonse
annonse

Fremskrittspartiet vil fjerne hele elavgiften slik at «folk flest» skal få billigere strøm.

Ketil Solvik-Olsen under lanseringen av sin bok «På vei».
Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Kraftprisene er nå unormalt høye. Derfor ønsker vi å kutte elavgiften, sier FrP-nestleder Ketil Solvik-Olsen til Frp.no

De siste månedene har strømprisene i Sør-Norge gått rett opp, og tirsdag måtte forbrukerne betale årets dyreste strøm. Hele 1,10 kroner/kWh utenom nettleie, avgifter og påslag til strømselskapene. 

annonse

Les også: Så mange vindmøller må bygges for å elektrifisere norsk sokkel (+)

Dette vil Frp kompensere for ved å fjerne hele elavgiften, som er på 16,69 øre/kWh. Da kan en gjennomsnittlig husstand redusere strømregningen med 3 300 kroner i året.

– Kraftprisene er nå unormalt høye. Derfor ønsker vi å kutte elavgiften, sier Ketil Solvik-Olsen.

annonse

Prisen i Norge går opp som følge av at europeiske strømpriser øker. Solvik-Olsen sier at Tyskland skal fase ut kullkraften og kjernekraften samtidig, og at det bidrar til dyrere strøm.

– Dette er en villet politikk. Norske innbyggere og norsk næringsliv må ikke bli skadelidende av den typen politikk i Europa. Derfor vil vi kutte elavgiften, sier han til E24.

Nestlederen i Frp sier videre at økningen i forbruket kan bremses ved å stanse elektrifiseringen av oljeplattformer på norsk sokkel. FrP vil i også satse mer på vannkraft for å øke produksjonen.

NVE forsøker seg på nok en vri for å fordoble strømregningen din! (+)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon