Politiet utenfor daværende justisminister Tor Mikkel Waras bolig i Oslo i mars 2019. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
annonse
annonse

Politiet undersøker tagging og funn av en flaske på eiendommen til tidligere justisminister Tor Mikkel Wara og hans samboer Laila Bertheussen, melder NRK.

NTB skriver at flasken ifølge rikskringkasteren skal ligne på dem som ble festet under bilen til Laila Bertheussen, og som var en del av tiltalen mot henne. NRK kjenner ikke til hva som sto på huset, men sier at det skal ha blitt skrevet i runetegn.

– Vi kan bekrefte at det NRK har fått opplyst, stemmer, sier statsadvokat Frederik Ranke ved Det nasjonale statsadvokatembetet.

annonse

Politiet undersøker nå disse nye hendelsene, samt video fra et slags overvåkingskamera, som det ikke er politiet som har satt opp. Dette skal angivelig vise to personer som er inne på eiendommen.

Det er Bertheussen selv som har sendt videoen til PST via sine forsvarere.

– Bertheussen er kjent med hendelsene som har skjedd på eiendommen. PST er varslet og de følger opp videre, sier forsvarer Bernt Heiberg ved Advokatfirmaet Elden til NRK, uten å gå nærmere inn på hvilken informasjon de har gitt PST.

annonse

NRK meldte onsdag at PST også undersøker et brev med hvitt pulver advokatfirmaet Elden mottok tirsdag i forrige uke.

Bertheussen ble i januar kjent skyldig i å selv ha sendt trusselbrev og begått hærverk på egen bil og bolig. Dommen er anket, og i sommer avviste Borgarting lagmannsrett anken over skyldspørsmålet, men hun skal få behandlet straffeutmålingen på nytt i desember. Avgjørelsen om å nekte full ankebehandling er anket til Høyesterett.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon