Partileder Bjørnar Moxnes i Rødt ber de rødgrønne forberede seg på forhandlinger etter valget. Foto: NTB Scanpix
Partileder Bjørnar Moxnes i Rødt. Foto: Ryan Kelly / NTB scanpix
annonse
annonse

Det sier Rødt-leder Bjørnar Moxnes etter at Frp vil stemme imot oljeskatten.

Frp-leder Sylvi Listhaug. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

– Med dette forslaget kan jeg si med en gang at regjeringen ikke vil overleve denne budsjetthøsten om de skal gjøre det opp med oss, uttalte Sylvi Listhaug om oljeskatten. 

Les også: Her er Frp-veteranens råd til Sylvi Listhaug (+)

annonse

Men Moxnes mener venstresiden bør hjelpe regjeringen, skriver NTB. 

Aker BP-plattformen Valhall i Nordsjøen. Valhall-feltet, som består av til sammen seks oljeplattformer, har hatt oljeproduksjon siden 1982. Anlegget har produsert over 1 milliard fat olje siden den gang og har som ambisjon å pumpe opp 500 millioner fat olje til før den stenges ned. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

– Jeg tror det er mulig å få nødvendig gjennomslag for en snuoperasjon i oljepolitikken, men det er kun mulig på venstresiden. På andre siden av midtstreken vil Frp blokkere alt, sier han.

– Skal du få dette gjennom, må du ha et nytt flertall.

annonse

SV er også positive til forslaget. MDG derimot tror at dette er en avledningsmanøver.

Ap er litt usikre, men de avviser heller ikke forslaget og Senterpartiet har ikke bestemt seg. Moxnes tror de to partiene til slutt vil stille seg bak innstrammingene i oljeskatteregimet.

– Jeg er sikker på at de kommer til å lande på at dette er det eneste riktige å gjøre, å fase ut subsidiene sånn som Høyre nå går inn for, sier Moxnes og legger til:

– Men det skjer ikke av seg selv. Det trengs påtrykk som vi vil bidra til, sammen med resten av miljøbevegelsen, sier Moxnes.

Så mange vindmøller må bygges for å elektrifisere norsk sokkel (+)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon