NÅ TALTE HAN DEG OGSÅ: Norges siste manuelle folketelling (avbildet) fant sted i 2001. Men i motsetning til 2001-tellingen, som er maskinelt lesbar, må 1920-tellingens 6.658.962 sider transkriberes for hånd. Arkivbilde. Foto: Erlend Aas / NTB
annonse

Ni måneder etter at Norges folketelling 1920 skulle bli tilgjengelig for allmennheten, ligger arbeidet fortsatt på etterskudd. Men nå nærmer de seg målstreken, opplyser Digitalarkivet til Resett.

1. desember 2020 var datoen som slektsgranskere og historikere over det ganske land hadde sett frem til. Da var det nemlig hundre år siden folketellingen 1920 fant sted, og dermed kunne tellingen frigis til allmennheten.

Folketellingen 1920 rommer navn, bosted og andre opplysninger om de vel 2,6 millioner innbyggerne i Norge for hundre år siden.

annonse

Men for mange ble gleden kortvarig. Det viste seg nemlig at Digitalarkivet, som har ansvaret for å gjøre folketellingen tilgjengelig på internett, kun hadde klart å publisere rundt 230 av Norges 704 herreder, eller kommuner.

– Større utfordringer enn vi hadde forventet, svarer Digitalarkivet.

Kun for abonnenter

Dette innholdet er forbeholdt våre abonnenter, logg inn for å få tilgang.
Ikke abonnent? Les mer her.

annonse

LOGG INN

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Kim Nord
Journalist - kim@resett.no - Kim Nord har forskerutdanning i statsvitenskap, mastergrad i offentlig administrasjon og kompetanse i universitetspedagogikk. Redaksjonelle ansvarsområder er de tyskspråklige land, Øst-Europa og Russland.