Over hele Italia har det vært massive demonstrasjonet mot "Green pass" (koronapasset). Flere har sammenlignet innføringen av passet med nazi-Tyskland. Foto: AP
annonse
annonse

Nå skal myndighetene i Italia ta stilling til om de skal påtvinge personer i Italia en vaksine.

Italias statsminister Mario Draghi sier nå at han vurderer å gjøre coronavaksinen obligatorisk for alle voksne.

Saken blir omtalt i dagens NRK, som fokuserer på at enkelte politikere har mottatt drapstrusler etter nyheten om vaksinetvang.

annonse

«Nyheten fra Draghi har oppildnet allerede misfornøyde vaksinemotstanderne. Etterforskere har begynt å granske en chattegruppe på appen Telegram, der drapstrusler mot utenriksminister Luigi Di Maio har haglet», skriver NRK.

På sosiale medier er folk rasende. Flere sammenligner den italienske statsminister med tidligere diktator Benito Mussolini, som ledet det italienske fascist-partiet under andre verdenskrig.

– Dette vil ende i flammer og sinne. Galskap. Folk er ekstremt forbanna her, skrev World Alternative Media på Twitter.

annonse

Demonstrasjoner

Italia har allerede innført coronapass «Green pass» som må fremlegges om du vil inn på offentlige steder. Det samme systemet er innført i Frankrike. I begge landene har det vært massiv motstand mot coronapasset.

Foreløpig er det bare tre land som har innført obligatorisk vaksinering: Indonesia, Stillehavsnasjonen Mikronesia, og Turkmenistan – i tillegg til den franske uavhengige øyen Ny Caledonia.

Les også: Frisk 13-åring døde etter å ha tatt Pfizer-vaksinen

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon