- Resett - https://resett.no -

Frp vil ha lukkede asylmottak: – Må ha kontroll på hvem vi slipper inn

I dag er alle asylmottak er åpne. Fremskrittspartiet vil ha slutt på det. 

Erlend Wiborg. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

– Vi vil ha lukkede mottak inntil man har visse ting på plass. Første og fremst må man få bekreftet asylsøkerens identitet, vedkommende må ha rett til opphold og man må vite at vedkommende ikke utgjør en sikkerhetsrisiko for Norge, sier Erlend Wiborg til Moss Avis [1].

Det handler om landets sikkerhet. Terrorister kan gjemme seg i flyktningstrømmene.

annonse

– Foreløpig ser vi ingen migrantstrøm, men det er bare spørsmål om tid for når den kommer. Norsk flyktninghjelp har blant annet advart om at det kan komme en større strøm framover enn den vi hadde i 2015. Det må vi forberede oss på og vi må ha kontroll på hvem vi får inn i landet, uttaler partileder Sylvi Listhaug.

Les også: Aldri før har så mange båtmigranter forsøkt å svømme i land (+) [2]

Frp har kjempet lenge for lukkede asylmottak. 

annonse

– I innvandringspolitikken har Fremskrittspartiet stått alene i mange år. Vi har sett at de andre partiene kommer etter når de får noen år på seg og innser at vi har rett i det vi sier, sier Wiborg.

– Alt blir stempla som rasisme hvis man har meninger om strengere innvandringspolitikk. Det ødelegger debatten. For oss handler dette om å ta godt vare på, og integrere de som kommer og får opphold, avslutter Listhaug.

Frp ville stanse EUs nye asylpakt: – Dagens asylordning har spilt falllit (+) [3]

Tegn abonnement [4] eller støtt oss på andre måter [5] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474