KrFs partileder Kjell Ingolf Ropstad sier til NRK at han ikke vil betale tilbake den økonomiske fordelen han fikk av å være folkeregistrert hos foreldrene i Agder. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
annonse
annonse

Kjell Ingolf Ropstad (KrF) vil ikke betale tilbake den økonomiske fordelen han har hatt av å være folkeregistrert hos foreldrene i Agder.

– Jeg har vært åpen hele tiden med Stortinget om min bosituasjon. De har visst om livssituasjonen kontinuerlig. Hvert år har jeg rapportert inn det og har fått tildelt en bolig på bakgrunn av det, sier han til NRK.

Søndag avslørte Aftenposten at KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad har fått gratis bolig av Stortinget ved å være folkeregistrert på gutterommet fra 2009 og helt frem til november i fjor. I en del av perioden leide Ropstad ut familiens tomannsbolig på Lillestrøm.

annonse

– Han har søkt i utgangspunktet og fått en pendlerbolig, og så har han vært en del av den årlige bekreftelsen, som er en aktiv bekreftelse fra representantene, om at de bor på sitt hjemsted, sier stortingsdirektør Marianne Andreassen overfor kanalen.

Ved å være folkeregistrert hjemme hos foreldrene har Ropstad fått fritak for skatt av fordelen ved gratis bolig og mulighet til å få dekket hjemreise en gang i uken. Dessuten har partilederen tjent på leieinntektene og fortjenesten ved salg av tomannsboligen i Lillestrøm.

Ropstad har imidlertid ikke formelt sett brutt noen regler ved å gjøre dette.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon