Statsminister Erna Solberg (H) sammen med KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad. I bilen sitter Venstre-leder Guri Melby. Foto: Javad Parsa / NTB
annonse
annonse

Statsminister Erna Solberg sier at det kan være kritikkverdig at KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad har fått bolig av Stortinget ved å ha adresse hos foreldrene.

Ropstad har i flere år fått gratis bolig av Stortinget ved å være folkeregistrert hos foreldrene fram til i fjor, selv om han var etablert i Oslo.

– Jeg forstår at det han har gjort, har vært innenfor regelverket som Stortinget har. Men samtidig mener jeg vi politikere må være varsomme med å bruke ordninger på en måte som de egentlig ikke er tiltenkt for, sier Solberg til NRK.

annonse

Hun påpeker at ordningen med stortingsbolig eksisterer for at representanter skal ha mulighet til å drive politikk i hjemfylket samtidig som de sitter på Stortinget.

KrFs partileder Kjell Ingolf Ropstad. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

– Når jeg har sagt det jeg har sagt, om at man må passe på at man ikke bruker regelverket utover det som er intensjonene, så tenker jeg at det skulle man vært mye mer varsom med, sier Solberg.

Statsministeren mener imidlertid at denne saken ikke vil få noe etterspill for KrF-lederen.

annonse

– Så lenge dette er fullt i forhold til reglene, så mener jeg det kan være kritikkverdig at man går utenfor intensjonene, men jeg mener ikke det får konsekvenser for ham.

Valgforsker Johannes Bergh mener saken om KrF-leder Kjell Ingolf Ropstads pendlerbolig kan være skadelig nok til at partiet havner under sperregrensa.

– Forskningen tilsier at en slik mediesak ikke vil ha en kjempestor effekt. Men marginene for KrF er så små at den aktuelle saken kan ha betydning. Kanskje også en avgjørende betydning, sier valgforsker Johannes Bergh ved Institutt for samfunnsforskning til avisen Vårt Land.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon