Frps toppkandidat i Oslo, Christian Tybring-Gjedde, erkjenner at han tilbød en 15-åring en tusenlapp for å ta av seg hijaben. Foto: Fredrik Hagen / NTB
annonse
annonse

En 15 år gammel jente ble tilbudt 1000 kroner fra Frp-politiker Christian Tybring-Gjedde for å ta av seg hijaben da hun besøkte partiets valgbod.

Tybring-Gjedde, som er Frps førstekandidat i Oslo, skriver i et innlegg på Facebook at han 25. august havnet i en opphetet diskusjon med en gruppe førstegangsvelgere om hijab.

– Jeg satte det hele på spissen ved å tilby kvinnen med hijab en tusenlapp, hvis hun tok den av. Det var jo frivillig. Hun ville ikke tjene noen raske penger, skriver han.

annonse

– Jeg vil se det vakre håret ditt, sa Tybring-Gjedde til jenta.

Den 15 år gamle jenta har vært i kontakt med TV 2. Hun går på en videregående skole i Oslo, som besøkte valgbodene for å skrive en skoleoppgave.

annonse

– Jeg ble nysgjerrig, og da jeg kom til boden hørte jeg at Frp mente det burde være lovforbud mot sjal. Jeg gikk foran for å høre hva han hadde å si.

Rektor ved Bjerke videregående har i etterkant sendt et brev til Frps stortingsgruppe, der de tar sterkt avstand fra hendelsen.

Frp-leder Sylvi Listhaug tar også avstand fra opptreden.

– Det ble en opphetet diskusjon og jeg mener vi ikke skal ha slike opptredener på vår stand. Jeg snakket med Christian i dag, og han er lei seg for at noe av dette kom ut slik det gjorde, sier hun til TV 2.

Kanalen skriver at Listhaug samtidig fastholder FrP-lederen at partiet «står rakrygget» på sin motstand mot barnehijab.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon