- Resett - https://resett.no -

Flere må tilbakebetale etterlønn fra Stortinget

Minst fem tidligere stortingsrepresentanter må tilbakebetale etterlønn de fikk fra Stortinget etter at de gikk av etter forrige stortingsvalg.

Den tidligere Frp-representanten Jan Arild Ellingsen har fått over 800.000 i etterlønn siden han fratrådte, og han opplyste til Stortinget at han ikke hadde jobb mens han i virkeligheten drev et rådgivningsselskap, skriver Dagens Næringsliv. [1]

Avisen har etter en gjennomgang [2] funnet ytterligere fire tidligere representanter som har fått etterlønn uten å si fra til Stortinget om at de samtidig hadde arbeid og inntekt.

annonse

Det gjelder Høyres Gunnar Gundersen, Arbeiderpartiets Truls Wickholm, Senterpartiets Anne Tingelstad Wøien og Frps Harald Tom Nesvik.

Alle må betale tilbake de beløpene de har fått for mye.

Beklagelser kommer også fra alle, samt at de sier de er i dialog med Stortinget om å betale tilbake og rette opp feilen.

annonse

I opptil tre måneder etter avgang kan avgåtte representanter få fratredelsesytelse tilsvarende full godtgjørelse. Inntekt og arbeid skal rapporteres inn, så Stortinget kan vurdere avkorting.

 

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474