Taliban-talsmann Suhail Shaheen forlater etter en pressekonferanse i Moskva, Russland 9. juli 2021. Foto: REUTERS/Tatyana Makeyeva.
annonse
annonse

Høytstående Taliban-talsmann gir klar beskjed til amerikanerne om å ikke blande seg inn i deres kultur, spesielt islamistenes behandling av kvinner.

Suhail Shaheen snakket med Fox News fredag om islamistgruppens fremtidige forhold til USA, inkludert kvinners rettigheter. Til tross for omfattende internasjonale bekymringer etter den militante gruppens overtakelse av Afghanistan, insisterte han på at «det vil ikke være noe problemer med tanke på kvinners rettigheter.»

Suhail Shaheen presiserte likevel at han er imot vestlige synspunkter om at «kvinner bør ha utdannelse uten hijab.»

annonse

– Det er en kulturendring. I vår kultur kan de få utdanning med hijab. De kan jobbe med hijab, sa han.

Konstruktivt forhold?

– Vi bør fokusere på hvordan vi kan jobbe sammen på en positiv og konstruktiv måte som er til det beste for begge sider, sa Shaheen på spørsmål om Talibans fremtidige forhold til USA.

annonse

– Det vil ikke være problem med tanke på kvinners rettigheter. Ikke noe problem med utdannelsen, arbeidet deres. Men vi burde ikke forsøke å endre hverandres kultur, ettersom vi ikke har til hensikt å endre kulturen deres, bør ikke dere endre kulturen vår, la han til.

Nytt kapittel

Shaheen beskrev også USAs militære tilbaketrekning fra Afghanistan som slutten av ett kapittel i landets historie.

– Vi har avsluttet ett kapittel. For oss var det en okkupasjon. Vi avsluttet det, vi gjorde motstand, men nå er det slutt. Det er fortiden. Vi må fokusere på fremtiden som er bedre for dem og for oss, sa han.

Ekspert: Taliban kommer ikke til å overholde fredsavtalen med USA

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon