KABUL, Afghanistan 10. juli, 2008. Sikkerhetsansvarlig ved Norges ambassade i Afghanistan, Morten Bjørnenak utenfor den godt sikrede ambassaden i Kabul, Ahghanistan. Foto: Heiko Junge / NTB
annonse
annonse

En gruppe Taliban-medlemmer har flyttet inn på den norske og danske ambassaden i bydelen Wazir Akbar Khan i Kabul.

Journalister fra Aftenposten har besøkt ambassaden, som ble tømt dagen før Taliban tok makten i Kabul 15. august.

I ambassaden ble Aftenposten-journalistene vist rundt av gruppen, som selv hevder å være 56 Taliban-medlemmer som har flyttet inn.

annonse

Ifølge avisen har Talibans folk samlet sammen søppelsekker med ting de anser som skrot, som en CD med norske julesanger og en DVD med filmen «Kurt blir grusom». Bilder viser også et gruppemedlem som tester en romaskin og Taliban-folk som holder treski med Kandahar-bindinger.

– Dette området tilhører fremdeles deres land. Dere skal få det tilbake. Vi passer bare på, sier Amir Mohammed Mohammed, som er sjef for gruppen.

I dag er ambassadepersonellet i Oslo. Kommunikasjonssjef Trude Måseide i Utenriksdepartementet sier til Aftenposten at de ansatte i lengre tid før evakueringen pakket ned og destruerte utstyr og dokumenter i henhold til instruks fra departementet.

annonse

Offisielle bilder av kong Harald ble også tatt med tilbake til Norge, mens andre effekter med riksvåpen ble forsøkt ødelagt.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon