Kjell Ingolf Ropstad. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
annonse
annonse

KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad ville ha fått tilbakebetalingskrav i løpet av 14 dager og blitt dømt til fengselsstraff.

Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix
NAV. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Hvis dette hadde vært en Nav-bruker, hadde vedkommende blitt anmeldt, fått et tilbakebetalingskrav i løpet av 14 dager og blitt dømt til fengselsstraff. At statsministeren reagerer på en slik måte, provoserer meg bare enda mer. Jeg synes det gjør saken enda styggere. Hvis man utnytter et system på riktig måte, er det liksom lov, sier Elisabeth Thoresen til FriFagbevegelse.

Les også: Ropstad vil ikke betale tilbake fortjeneste ved å være gutterom-registrert

annonse
Partileder Kjell Ingolf Ropstad under KrFs landsmøte 2021. Foto: Terje Pedersen / NTB

Thoresen står på barrikadene for AAP-aksjonen, en ideell organisasjon som har som mål å sikre de som blir syke og uføre en avbruddsfri inntektssikring fra folketrygden inntil de er endelig avklart mot arbeid eller uføretrygd.

– At politikere i regjering eller på Stortinget bruker fellesskapets midler til egen fordel er altså helt greit, mens den som mottar AAP og får en feilutbetaling på 20 000 kroner fordi Nav ikke har klart å stoppe AAP etter avslag på uføretrygd, skal straffes. Hvorfor er det så forskjell på folk? spør Elisabeth Thoresen.

Les også: Solberg om Ropstads gratisbolig: – Burde vært mer varsom

annonse

Hun skjønner at stortingsrepresentanter ikke er likestilt med andre.

– Men det er like fullt fellesskapets midler som blir brukt i begge saker. Den ene gruppen vises full tillit, den andre gruppen blir møtt med stor mistillit og skal bli tatt for den minste feil, mener Thoresen.

Thoresen mener KrF-lederen bør behandles på lik linje med de som har fått feilutbetalinger fra Nav, som nettopp er dømt for forhold de ikke visste var feil.

– Han burde skjønt at han gjorde noe galt, poengterer hun.

Spekulasjon på «milliardær-forum»: Hvem plantet Ropstad-saken før valget?

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon