- Resett - https://resett.no -

Taliban forbyr demonstrasjoner og kvinneidrett

Det har vært protester mot Taliban de siste dagene. Ikke minst fra kvinnelige aktivister. Nå setter det nye regimet en stopper for det. Andre friheter for kvinner strammes også ytterligere inn.

Taliban varsler at demonstrasjoner som holdes uten forhåndsgodkjenning, skal forbys, og at kvinneidrett også blir forbudt i Afghanistan, melder NTB.

Alle demonstrasjoner forbys, med mindre demonstrantene har fått godkjenning på forhånd. Godkjenningen må også gjelde slagord og bannere.

annonse

NTB tolker forbudet dit hen at kvinnene som har holdt daglige demonstrasjoner med krav om like rettigheter med menn, ikke får fortsette.

Slutt på kvinneidrett

Kvinne-cricket er blant det første som nå kanselleres

– I cricket kan de stå overfor en situasjon der ansikt og kropp ikke er tildekket. Islam tillater ikke kvinner å bli sett på den måten, sier Ahmadullah Wasiq, nestleder for Talibans kulturkommisjon.

annonse

– I denne medietidsalderen er det bilder og videoer som folk ser på. Islam og det islamske emiratet tillater ikke kvinner å spille cricket eller utøve noen annen sport der de er utsatt, sier han videre.

Mennene får spille

I forrige måned sa Wasiq til SBS at Taliban vil la mannlig cricket fortsette. De har gitt godkjenning for landets mannlige cricketlag til å dra til Australia for å spille en treningskamp i november.

– Det er uakseptabelt å utelukke kvinner fra sport på et hvilket som helst nivå. Vi oppfordrer idrettsmyndighetene, inkludert International Cricket Council, til å ta til motmæle mot denne grusomme beslutningen, sier Australias idrettsminister Richard Colbeck.

Les også: Taliban-medlemmer har flyttet inn på Norges ambassade i Kabul [1]

Taliban advarer USA mot å blande seg inn i islamistgruppens behandling av kvinner [2]

Tegn abonnement [3] eller støtt oss på andre måter [4] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474