Frp leder Sylvi Listhaug besøker FPU sin sommerleir på Skottevik Feriesenter i Lillesand. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
annonse
annonse

Blir det borgerlig seier, så blir det en borgerlig regjering, lover Frp-leder Sylvi Listhaug.

Statsminister Erna Solberg (H) sammen med KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad. I bilen sitter Venstre-leder Guri Melby. Foto: Javad Parsa / NTB

– Ja, vi har vært veldig tydelige på det. Vi ønsker ikke en sosialistisk regjering. Vi ønsker et ikke-sosialistisk flertall, uttalte hun i Politisk Kvarter, og legger til hennes ønske:

– Det skal holdes et valg først. Hvis valgresultatet gir grunnlag for at Frp og Høyre kan forhandle, kommer vi til å ta initiativ til det.

annonse

Les også: – Flott at Høyre kopierer FrPs bistandspolitikk (+)

Men Listhaug svarte ikke på et direkte spørsmål om hennes parti vil støtte et budsjett fra en borgerlig regjering der Frp ikke er med. Tidligere har Frp vært motstander av oljeskattepakke og sagt de vil heller felle regjeringen enn å støtte det forslaget, skriver NTB.

Valgforsker Svein Erik Tuastad ved Universitetet i Stavanger tror ikke Frp vil felle en borgerlig regjering. 

annonse

– Frp ønsker å framstå som uavhengig, med det å få ansvar for å bytte ut Solberg med Støre, vil aldri gå hjem i deres velgermasse, uttalte han til NTB nylig. 

Avviser at Frp har blitt «globalister» (+)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon