Grønnsaksbutikk i bydelen Grønland i Oslo. Denne bydelen har en stor andel innvandrer, blant den største i landet. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
annonse
annonse

På oppdrag fra Frp har SSB studert utviklingen av økonomisk sosialhjelp i norske kommuner fra 2009 til 2019. 

Grønland. Illustrasjonsfoto: Thomas Brun / NTB scanpix

Innvandrere utgjør 17 prosent av befolkningen og de fikk utbetalt 58 prosent av all sosialhjelp. Eller fire milliarder kroner, skriver Nettavisen.

Sosialhjelp er definert som en midlertidig støtte til personer «som ikke er i stand til å sørge for eget livsopphold». Jan Erik Grundtjernlien i Nav sier at vi har tatt imot mange flyktninger. 

annonse

Les også: Frp ville stanse EUs nye asylpakt: – Dagens asylordning har spilt fallitt (+)

– Mange innvandrere med fluktbakgrunn har behov for langvarig kvalifisering for å kunne komme seg ut i jobb. Dette er ofte personer som ikke har opparbeidet seg rettigheter til ytelser etter folketrygdloven, og de må derfor oftere søke om sosialhjelp når de har behov for økonomisk støtte.

I dag har 4,5 prosent av Norges innbyggere flyktningbakgrunn. Grundtjernlien opplyser også at arbeidsmarkedet stiller krav til norskkunnskaper og formell kompetanse.

Politiet mistenker at FN-flyktninger bløffer om identitet (+)

annonse

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon