INGEN SÆRBEHANDLING: I forslaget til ny opplæringslov vil kunnskapsminister Guri Melby ikke gi elever med stort læringspotensial rett til individuelt tilrettelagt opplæring. De smarteste barna får nøye seg med retten som alle elever har til tilpasset opplæring, mener Venstre-statsråden. Arkivbilde. Foto: Fredrik Hagen / NTB
annonse
annonse

I en typisk klasse har man gjerne skolesinkene som trenger tilrettelagt undervisning og skarpingene som ligger noen år foran. Men det store flertallet er likevel elevene som kun presterer middels – og ikke mer enn det.

Bidrar til sosial utjevning, har enhetsskolens tilhengere argumentert. Kun tilpasset A4-eleven og skaper frafall, hevder kritikerne.

I flere år har foreningen Lykkelige barn forsøkt å sette politisk og mediefokus på situasjonen til de mest begavede elevene.

annonse

Foreningen samler foreldre av barn med såkalt stort og ekstraordinært læringspotensial, barn som lærer raskere enn jevnaldrende. Foreningen omtaler seg som partipolitisk nøytral, uten preferanse for høyre- eller venstresiden.

Les også: Rekordmange partier stiller til valg. Her får du oversikten (+)

Foran stortingsvalget 2021 har Lykkelige barn undersøkt hvordan de politiske partiene stiller seg til denne lille, men mentalt skarpskodde gruppen.

annonse

Og partienes standpunkter spriker i mange retninger, viser foreningens kartlegging, fra ettertrykkelig støtte til mer ulne formuleringer.

Resett har gjennomgått svarene i undersøkelsen, og presenterer her hva de politiske partiene mener om situasjonen for smarte barn i enhetsskolen.

– Sammenlignbart med tortur, mener Liberalistene.

Kun for abonnenter

Dette innholdet er forbeholdt våre abonnenter, logg inn for å få tilgang.
Ikke abonnent? Les mer her.

LOGG INN

Slik går det med UiOs elite-studenter (+)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon