En ny undersøkelse viser at mange har fått tilbake fremtidstroen på norsk økonomi. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB
annonse
annonse

I september i fjor trodde 67 prosent av de spurte i en undersøkelse at norsk økonomi ville være svekket i lang tid på grunn av korona. Nå er tallet 37 prosent.

38 prosent av de spurte svarer at de tror norsk økonomi kommer styrket ut av koronapandemien på lengre sikt. Det er en økning på 13 prosentpoeng fra i fjor, da 25 prosent sa det samme, opplyser NTB.

– Dette er en markant endring og viser at nordmenn ser langt lysere på fremtiden, sier Erlend Horn, byråd for finans, næring og eiendom i Bergen kommune, i en pressemelding.

annonse

Undersøkelsen er gjennomført av Opinion på vegne av den årlige havkonferansen The Ocean i Bergen, som arrangeres av Bergen kommune, Universitetet i Bergen, Havforskningsinstituttet med flere.

Statistisk sentralbyrå skrev i forrige uke at ettervirkningene av den internasjonale lavkonjunkturen og de nasjonale smitteverntiltakene vil prege norsk økonomi en god stund fremover. SSBs prognoser anslår at arbeidsledigheten vil være tilbake på det som regnes som et mer normalt nivå først i 2023.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon