TRÅKKER TIL: Rundt 10.000 personer tok sykkelen fatt for å demonstrere mot en bilutstilling i München, anslår lokalt politi. Foto: Felix Kaestle / DPA / AP / NTB
annonse
annonse

De ankom på sykkel, flere av mange tusen som lørdag ville protestere mot en internasjonal bilutstilling i München sør i Tyskland.

Utstillingen, som går under navnet International Mobility Show, byr i år på bilmerker som Audi, BMW, Huyndai, Renault og Volkswagen.

Det likte de 10.000 sykkel-demonstrantene dårlig. Sammen med 35.000 andre, som tok apostlenes hester fatt, protesterte de mot påstått «grønnvasking» fra bilindustrien, som angivelig heller ikke gjør nok klimaet.

annonse

Det var flere tyske miljøorganisasjoner med Greenpeace i spissen som hadde tatt initiativ til protesten. Istedenfor «bildominert samferdselspolitikk» ønsker de satsning på fotgjengere, syklister og kollektivtransport, skriver NTB.

Stor Querdenker-demonstrasjon i Tyskland: – Jeg får for lite luft

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon